“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,
ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan.3:16)

duminică, 13 februarie 2011

NU LASA FOCUL SA SE STINGA

In jurul anilor 1770-1780, un om din Carolina de Nord, numit John Morris si-a construit o casa in Rutherfordton. Folosind doua pietre de cremene, el si-a aprins un foc in semineu. Impresionat de felul cum focul a inviorat atmosfera casei, Moris a hotarat sa pastreze acel foc sa arda continu. De aceea cu o deosebita atentie, s-a ingrijit ca focul sa nu se stinga niciodata.

http://www.youtube.com/watch?v=KIZd_U7f1lY

Mai mult decat atat ; atunci cand a construit o casa noua pentru fiul sau, a luat un carbune din focul din semineul casei sale si a aprins focul si-n noua casa. Mandri de aceasta realizare, membrii familiei Morris , au hotarat sa pastreze focul aprins din generatie in generatie, in onoarea tatalui si-a bunicului lor.

In anul 1920, din intreaga familie Morris, a mai ramas un singur urmas direct, ce era stra-stra-stra-nepot a lui John Morris, numit William Morris. Acesta era in varsta de aproape 80 de ani, nu se casatorise si nici nu avea nici un urmas.

Prin multe incercari William a dorit sa-i determine pe cei ce-i erau rude mai indepartate sa pastreze traditia familiei si sa nu lase focul sa se stinga . Dar niciunul dintre acestia n-au fost gata sa preia acest angajament. Auzind de framantarea batranului, un vecin de-al acestuia l-a vizitat si s-a angajat ca sa pastreze focul sa arda si in generatiile urmatoare.

In anul 1948, la moartea lui William Morris, trecuse deja mai mult de 170 de ani de cand focul a fost aprins si-a ars continu.

In aceasta vreme si noi suntem chemati sa pastram aprins un foc care a inceput sa arda cu mai mult de 2000 de ani in urma. Au trecut razboaie, revolutii, iar pe scena lumii au venit si au trecut curente filozofice si miscari religioase ;dar flacara aprinsa de Hristos, nu s-a stins. Aceasta lumina a stralucit continu in intuneric. Acum este randul tau sa ingrijesti ca aceasta flacara sa nu se stinga. Iti vei implini aceasta slujire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu