“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,
ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan.3:16)

sâmbătă, 12 februarie 2011

Care este diferenţa dintre Isus şi religiile lumii?


-Să trecem în revistă câteva dintre aspectele majore despre persoana lui Isus Cristos, care vin în contrast cu ceea ce se găseşte în religiile lumii.

  1. Isus Cristos urmăreşte să aibă o relaţie cu noi. Te-ai aflat vreodată într-o relaţie în care tu erai cel care lua întotdeauna iniţiativa? Astfel de relaţii sunt obositoare şi, de obicei, nu durează foarte mult. Adevăraţii prieteni sunt cei care se bucură atât de mult unul de celălalt, încât investesc timp în acea relaţie în mod egal. Spre deosebire de religiile care încearcă să ajungă la dumnezeul lor, în Cristos vezi un Dumnezeu care ne întinde El o mână. Isus Cristos a spus pentru ce a venit: „pentru ca voi să aveţi viaţă, şi să aveţi viaţă din abundenţă”. El a venit să dea viaţă veşnică împreună cu El celor care vor crede în El.

  2. Isus a pretins că este Dumnezeu. Niciun conducător important al vreunei alte religii nu a pretins că este Dumnezeu.

  3. Isus a dus o viaţă perfectă şi a dovedit că este Dumnezeu prin miracolele pe care le-a făcut... vindecând orbii, liniştind o furtună puternică pe mare, înviind oameni din morţi, oferind pe dată hrană câtorva mii de oameni. Religiile lumii au conducători care au transmis mesaje interesante, dar niciunul dintre ei nu şi-a dovedit puterea de a face minuni aşa cum a făcut-o Isus. El a spus: „Credeţi-Mă atunci când spun că Eu sunt în Tatăl şi că Tatăl este în Mine; credeţi cel puţin pentru miracolele pe care le fac”.

  4. În multe religii ale lumii, oamenii se biciuiesc sau ţin ritualuri extinse de auto-flagelare pentru păcatele lor. Isus ne oferă iertare, deoarece, în calitate de Dumnezeu, a plătit pentru păcatele noastre în locul nostru. „Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Cristos a murit pentru noi”. Pe cruce, Isus a purtat toate păcatele noastre şi a plătit pentru ele în locul nostru.

  5. Isus a înviat din morţi la trei zile după ce a fost crucificat. Multe religii vorbesc despre reîncarnare. Isus le-a spus celorlalţi de mai multe ori că va fi crucificat şi că va învia din morţi trei zile mai târziu. Isus a dorit să-Şi dovedească dumnezeirea în mod public pentru a nu exista nicio îndoială. Autorităţile romane erau conştiente de acest lucru şi, în consecinţă, au postat o strajă formată din 11-14 oameni la mormântul lui Isus şi au sigilat mormântul cu sigiliul roman pentru a-i avertiza pe oameni să nu se apropie. Cu toate acestea, trei zile mai târziu, trupul lui Isus nu se mai afla în mormânt, iar El S-a înfăţişat viu la mai mult de 500 de persoane. Nicio altă religie nu pretinde că personajul ei central a înviat fizic sau chiar că a spus că va învia.

  6. Mesajul Bibliei este unic. Biblia nu este o compilare a unor idei poetice separate. Ea Îl revelează pe Dumnezeu şi planul Său pentru vieţile noastre. Ea ne relatează că ceva nu a mers bine în istorie şi că relaţia pe care o aveam cu Dumnezeu s-a rupt. Ne spune cum să reconciliem acea relaţie şi care sunt beneficiile acestui lucru. Pentru un rezumat despre ceea ce prezintă Biblia despre aceasta, citeşte Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

Acestea sunt doar câteva dintre diferenţele privitoare la Isus Cristos. Pentru mai multe informaţii despre religiile lumii, citeşte articolul În relaţie cu divinitatea.

http://www.everystudent.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu